вівторок, 29 березня 2016 р.

Вітаємо Людмилу Скрипку!

Майбутнє театру його художній керівник бачить в розширенні трупи, поповненні молодими акторами та цікавими режисерами



 До найважливішого театрального Дня у році художньому керівнику Чернівецького Академічного музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської Людмимлі Скрипці присвоєно звання народної артистки України.
 Незважаючи на те, що своє життя вона присвятила театру (у Чернівецький театр прийшла 33 роки тому, одразу після закінчення Київського інституту театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого), влаштовувати помпезні святкування із підсумками творчої діяльності не схотіла, мовляв, у планах наполеглива робота і майбутні здобутки.

– Напевно за своє життя я прожила декілька життів, настільки багато було і приємного, і не дуже. Воно було настільки складне, що навіть не вміщається в категорію плюс чи мінус. Та я намагаюся не надто замислюватись над тим, позитивно це чи негативно, я лише чесно роблю свою роботу. Актриса, керівник та режисер зізнається, єдине, за чим ніколи не шкодувала, так це за тим, що вибрала театр. Вона з дитинства ним захоплювалась, хотіла бути артисткою. Ще школяркою працювала над собою, закінчила студію юних дикторів. Навчаючись у школі, була юним диктором на республіканському радіо в Києві.

– Доля мене зводила з багатьма цікавими людьми зі світу театру, – розповідає Л. Скрипка. – Перш за все, це Оксана Кирилівна Заброда, учениця Леся Курбаса. Мені дуже пощастило, що саме вона, великий професіонал, робила зі мною перші кроки, дала розуміння театру, прищепила любов до нього.
Склалося так, що хоч запрошували її і до Києва, і до Харкова та своє життя Людмила Скрипка присвятила Чернівцям, злилася з цією землею, з її мешканцями. Вона стверджує, що не важливо, де працювати, головне – любити свою професію і шукати нові шляхи розвитку.
Майбутнє Чернівецького театру його художній керівник бачить в розширенні трупи, поповненні молодими акторами і креативними цікавими режисерами. Талант і відданість театру – два критерії, які завжди мають діяти в театрі. Головне, зробити крок на зустріч мистецтву – і все вийде.
 ( з матеріалів Уляни ДЕЛІКАТНОЇ)

Наталія Федорович, керівник літературної частини муздрамтеатру ім. О. Кобилянської:
"В її успіх не вірили, та вона зробила неможливе. Її вважали неспроможною звернути гори та вона зуміла підняти глибу під назвою Театральне мистецтво. Після тріумфального показу вистави-драми на три життя «Солодка Даруся» за однойменним твором Марії Матіос, їй  численно аплодували стоячи. Вона – та, котра зламала стереотипи сучасного театрального мистецтва України".

Немає коментарів:

Дописати коментар