середу, 10 червня 2015 р.

Бібліотечне сьогодення

Чим ти живеш, бібліотеко?

 Бібліотечне сьогодення вимагає створення нових модельних концепцій з новим їх наповненням.
 Як це  здійснити? Завдяки  забезпечення найглибшого доступу до інформації, розмаїття пропозицій та проектів. В сучасній бібліотеці все це можливо!!!
Серед пріоритетних напрямків функціонування бібліотеки варто виокремити формування та вдосконалення інформаційної культури всіх учасників процесу.
  Робота сучасного бібліотекаря потребує найповнішого, систематичного та якісного інформаційного знання всіх бібліотечних процесів, надання інформаційно-методичної допомоги. 
 Показником інформаційної культури є пізнавальна активність людини й уміння орієнтуватися в пізнавальному просторі. Ці якості відкривають кожному перспективу отримання належної підготовки для життя в  умовах інформатизації.
В цьому помічником виступають висококваліфіковані бібліотекарі зі своїми неабиякими проектами.


Відділ мистецтв в  проектній діяльності не пасе задніх. Одним із творчих проектів відділу став створений клуб творчих та небайдужих "Альтернатива". Роботі клубу  поставлені  всі можливі цілі: естетичне виховання, сприяння розвитку творчих здібностей, популяризація українського продукту: образотворчого, декоративного, фотографічного, музичного, театрального та інші.


  Також діючий проект бібліотеки "Звичайні люди незвичайного міста" дали ідею-поштовх  у започаткуванні галерейно-виставкового проекту "Арт- кемп"-  простору для ідей та творчості. 
 Початок покладений вже в минулому році, відбулись зміни експозицій: живопис, графіка, карикатура, фотографія, ужиткове мистецтво...  Кожному, хто бажає ми відкрили свій "арт-кемп". Чи вірний цей шлях?  Напевно казати  ще рано, але  наша співпраця з професійними митцями та самодіяльними творцями, наші задоволенні обличчя, ваші відгуки та творчі пропозиції, все це  дає нам сміливість стверджувати, що так.
Сподівання  позитивного результату спрямовують нас, бібліотекарів,  на власний професійний  та особистісний розвиток. 
 Хіба це не  перший результат?
 Хочемо бути  сучасними, цікавими, успішними, кваліфікованими - навчаймося!!!

 Чекаємо вас з ідеями та без, з пропозиціями та без, з успіхами та в очікуванні результату!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар