четвер, 7 травня 2015 р.

Презентація фотовиставки Степана Карачка



6 травня 2015 року відділ мистецтв відкрив персональну фотовиставку «Буковинська весна у світлинах Степана Карачка»,   відомого у краї та за його межами  краєзнавця, історика, громадського діяча, фотохудожника.

         Автор двох монографій про село Маморницю, історичних генеалогічних розвідок про відомі родини Буковини, багаточисельних публікацій в українських, місцевих часописах, а також у ряді діаспорійних видань Канади, Сполучених Штатів Америки та ін.,  шеф-редактор власного мистецького блогу «Мистецькі старожитності», каналу на Ююбі, який має 75  власних підписників та безліч переглядів.
          З вітанням виступили: начальник управління культури обласної державної адміністрації Віра Китайгородська – заслужений працівник культури, письменник, громадський діяч;  Марина Рибачук та Раїса Рязанова -  відомі художники Буковини, Юхим Гусар – журналіст, побратим по перу; друзі по репортерському цеху.
           Степан Іванович розповів свій життєвий випадок, що привів його до мистецтва фотографії, про історію виявлення грамоти Олександра Доброго першої згадки про місто Чернівці, про  дистанційне навчання в Нью- Йоркському університеті художній фотографії та ін.
         Звучала поезія Ліни Костенко,  музичні вітання українських виконавців.
         На відкриття фотоекспозиції прийшли родина, друзі, колеги, побратими за фахом та творчістю, мистецька громада міста,  творча молодь, масмедіа.
          Спілкування  було творчим теплим та надало творчої снаги та настрою всім присутнім.





Немає коментарів:

Дописати коментар