середу, 29 березня 2023 р.

«АНТОН КОХАНОВСЬКИЙ. СПОГАДИ» до Міжнародного дня театру.

 28 березня 2023 року спільно з Народним драматичним театром ім. Григорія Агєєва, з Мистецьким центром «Арт-простір на Кохановського» презентували театралізовану історію до Міжнародного дня театру «АНТОН КОХАНОВСЬКИЙ. СПОГАДИ».



Свого часу ідею Мистецького центру «Арт-простір на Кохановського» розвинули в театралізовану історію Ярослав Адамчук, Олег Колянківский та Одарка Кучерява. І вона була зіграна, отримала багато схвальних відгуків та свого шанувальника.



Це і не дивно!  Адже особистість бургомістра Антона Кохановського -  це гордість історії Чернівців та чернівчан. За декілька десятиліть XIX століття Чернівці, які були тоді віддаленою провінцією австрійської монархії, розбудували та підняли до рівня європейських столиць. Тут збудували школи, культурні заклади, готелі та ресторани, багатоповерхові будинки, вимостили вулиці бруківкою, провели воду та каналізацію, під’єднали світло, запустили перший трамвай. Усе це зробили за короткий період за правління містом Антона Кохановського. Його тут ще за життя назвали «батьком» або люблячим «татком» Чернівців.  В нашій історії про все, що зробив для нашого міста Антон Кохановський: про будівництво костелу Серця Ісуса, філармонії, театру та інших важливих для міста закладів і не тільки.





  Історія розказана та зірвала хвилю бурних оплесків. Зал співпереживав невдачам та хворобам, радів успіхам та наповнювався почуттям гордості за досягнення, вибухав сміхом від простуватих реплік пересічних містян та недолугих упереджених їхніх думок про нововведення та оновлення в місті,





 захоплювався академічним звучанням голосу запрошеної співачки на відкритті музичної філармонії, роль якої непревершено виконала Тетяна Петришина.



Історія розказана, але в процесі народжуються нові ідеї для її розширення, перетворення, виходу на інший рівень та інший мистецький формат. Тож творчий колектив не прощається із цим проєктом, а мріє про його продовження!



 Тож працюймо, а за активну творчу діяльність, вагомий внесок у розвиток та популяризацію театрального мистецтва, участь у культурно-мистецькому житті Чернівців отримаємо насолоду бути причетними до творення нової історії міста Чернівців, до якої ми докладаємо свої серця!

Немає коментарів:

Дописати коментар