понеділок, 11 листопада 2019 р.

До ювілею Андрія Плішки! 75!


 Творчий доробок


 Андрій Володимирович був багатогранним митцем, педагогом, композитором, багаторічним провідним учителем музики і співів багатьох загальноосвітніх і музичних шкіл міста Чернівці і всього буковинського краю, відмінником освіти України, заслуженим учителем України, доцентом кафедри музики. А після смерті творчого побратима, педагога й наставника А.М.Кушніренка - керівником студентського хору «Резонанс» Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, активним громадським діячем. 
Плішка А.В. очолював асоціацію діячів фольклору та етнографії, був секретарем об’єднання композиторів Буковини Чернівецького обласного відділення Національної Всеукраїнської музичної спілки, а головне, прекрасною, трудолюбивою і чуйною людиною, великим оптимістом і життєлюбом.


Його іскрометне життя було насиченим і різнобарвним, а щоденна копітка, наполеглива праця по навчанню дітей, студентів музики, співу, хорового диригування - його святим обов’язком і улюбленою справою.
Він любив своїх учнів, студентів. Навчав їх не тільки законам музики, але й законам Божим, особистим прикладом вказував на шлях по якому слід іти по життю, як любити свою землю, національну культуру, неньку - Україну, як творити добро.
Учні також любили свого учителя, горнулися до нього як до рідного батька, і в хвилини радості, і моменти смутку. Нині вони, як і всі рідні, близькі, колеги скорботно згадують добрі справи покійного, які він залишив нащадкам. Книги, які упорядкував і видав, пісні, які написав, храм, який збудував для буковинських мирян.
 Андрій Володимирович був достойним покровителем своєї сім’ї, рідних дітей, онуків, друзів, багатьох колег по праці, допомагав усім чим міг, і як міг. Кому добрим словом, кому порадою, а кому моральною чи матеріальною підтримкою. Ніколи не скаржився на погане здоров’я, самопочуття, нестатки чи незгоди у житті. А якщо вони й були, то зносив їх терпеливо, виважено, із порозумінням, без зайвого нарікання. Постійно стверджував, у нас педагогів-музикантів чудова робота, яку потрібно цінувати.
Таким сонячним, привітним і мудрим, яким був за життя Андрій Володимирович Плішка, і залишиться назавжди у нашій пам’яті і наших серцях. 

Немає коментарів:

Дописати коментар