вівторок, 28 лютого 2017 р.

До ювілею Володимира Дахна

Творче об’єднання художньої мультиплікації в Україні створено  в кінці 50-х років минулого століття в Києві. За роки існування цього об’єднання було створено біля двохсот п’ятдесяти картин -  знімались графічні та об’ємно-мультиплікаційні фільми, тобто мальовані та лялькові.
Їх кількість вражає. Не завжди  вони вдавались однаково  якісними, але в мультиплікації  кількість   це рівень роботи колективу та його значні виробничо-творчі можливості, адже до співпраці були залучені кращі художники-мультиплікатори, письменники, сценаристи та композитори.
 Серед досягнень української мультиплікації є роботи Володимира Дахна -  серіал про пригоди трьох козаків. Він  свого часу став лауреатом вітчизняних та зарубіжних кінофестивалів.
 7 березня 2017 року виповнюється 85 років від дня народження художника та режисера анімаційних фільмів, Народного  артиста України, лауреата Державної премії України імені Тараса Шевченка   Володимира Дахна.
 З нагоди ювілею відділ мистецтв запрошує всіх бажаючих до ознайомлення із творчістю та перегляду легендарних анімаційних картин про козаків, які чи не кожна українська дитина знає та любить.  
Життя  та пригоди   Високого, Міцного та Веселого оживуть з екрану на наших очах 3 березня о 14.30 год. в приміщенні бібліотеки.

 Станьмо свідками цього моменту дитячої насолоди мистецтвом! 

Немає коментарів:

Дописати коментар