понеділок, 28 вересня 2015 р.

Ювілей бібліотеки!



Обласна наукова бібліотека ім. М. Івасюка впевнено ввійшла в  свій ювілей циклом цікавих  акцій.
 Вже вдруге своє професійне свято відзначаємо разом з вами, вночі, в бібліотеці  «Бібліотечним безсонням - 2», хоча «Ніч в бібліотеці» проводимо вже вчетверте.
 Чим дивували 24 вересня.
Звичайно ж  орієнтир на різні вподобання витримано: поетичні перформанси,  книжкові інсталяції,  інтелектуальні ігри, кіноперегляди,  майстер-класи, музичні виступи, фотосушка, «Мафія». Всіх гостинно пригощаємо чаєм, кавою та солодощами.
Про «Мелодії ночі»…Відкриваємо роботу музичної локації.
Вже не вперше  маємо насолоду від  виступу унікального  гурту «Бурдони Черна» - автентичний скандинавський фольклор, що відносить нас уявно у північні середньовічні  фортеці, де колоритно та con spirito звучать унікальні дерев’яні духові інструменти,  шалено технічні партії  виконують гітаристи, а також  con brio  видобуті пасажі вокальних партій йдуть  в одному настрої із володарем ударної групи інструментів. Учасники гурту: керівник – Валентин Клименко,  Валентин Меньков, Тетяна Маковій, Юлія Саввінова, Андрій Олару, Богдан Козловський -  віддані справі висококласні музиканти, кожен із них має  професію, але живуть  вони музикою та задля музики.
Музична зала переповнена. Сьогодні відкриваємо нові імена. Молоді музичні гурти вперше виступають на сцені нашої бібліотеки.
Гурт «Enjoy the silence» у складі Віталія Калиняка та Івана Мельничука, виконують кавер-композиції «Скрябіна», «Океану Ельзи», «Плачу Єремії», «ТНМК» та власні композиції.
 Гурт «30 МТR» у складі: Дмитра, Лесі, Володимира та Ігора. Цікава компанія, що називає себе «30 хвилин до Румунії»  - закохані, мабуть, у Джерада Лєто і в «20 секунд до Марсу».  Виконують  кавер-композиції зарубіжних гуртів – молодіжні пісні про головне.
 «Seldom Sign» -  тріо, під керівництвом Вадима Марчака, залюблені в зарубіжну музику, що мають по-дорослому звучні голоси та цікавий репертуар. Сцена віддана молодим.
  Вкотре дарує свою майстерну гру багаторазовий лауреат міжнародних фестивалів та конкурсів  Стас Нагорний. В його вправних руках співає гітара  на різні голоси: «Македонські наспіви», «Гуцульська рапсодія», «турецький», «французький», «польський» музичний колорит - по-різному відтворено, по-різному пережито, по-різному донесено до слухача.
  За вікном  - ніч. Ніч в бібліотеці. Слухачі задоволені  і трохи втомлені. Дякую всім за участь, за зустріч, за настрій, за щирість.  Але жоден присутній не хоче покидати цю  творчу атмосферу, тому ще пів-годинки спілкування про вересневі ювілеї: «Тіні забутих предків», Сергія Параджанова, Івана Миколайчука, Мирослава Скорика, історія однієї прем’єри; про  «Червону руту» і Володимира Івасюка; про  творчість та реалізацію наших планів.
Ну що ж. Сезон відкрито! Дякую! До зустрічі!

Немає коментарів:

Дописати коментар