середу, 25 березня 2015 р.

Ювілей Павла Чеботова


 Павло Миколайович Чеботов



Скрипаль, диригент, Народний артист України, художній керівник академічного камерного оркестру Чернівецької обласної філармонії. Випускник Горьковської державної консерваторії ім. М.І. Глінки, вчився в класі ЛМК доцента Ніни Бейліної.
  
 Працював в симфонічних і камерних оркестрах і м.г. Куйбишев, Горький, Томськ, Миколаїв, Київ, Чернівці - в останніх на посаді концертмейстера. Був художнім керівником Томської обласної філармонії.
  В 2002-2008 роках працював по контракту в Турецькій республіці на посаді доцента консерваторії Афіонского університету.
  
 Серед учнів є лауреати міжнародних конкурсів.
  
 Веде інтенсивну концертну діяльність як скрипач, а також в ансамблі з Заслуженою артисткою Україги Людмилою Шапко - скрипка, також випускницею Горьковської консерваторії та ЛМК Еленою Чеботовою - фортепіано.
 Працював в симфонічних і камерних оркестрах і м.Куйбишев, Горький, Томськ, Миколаїв, Київ, Чернівці - в останніх на посаді концертмейстера. Був художнім керівником Томської обласної філармонії.
Шлях до нашого міста був тривалим і нелегким. Студентські роки у Горькому, спілкування із визначини майстрами - Н. Бейліною, М. Ростроповичем, квартетом ім. О. Бородіна, К. Кондрашиним, Г. Рождественским, А. Шнітке, потім робота у старійшому симфонічному оркестрі Сибіру в Томську і одночасно - сольні виступи, гра у квартеті, з камерним оркетром. Незліченні програми, програми, програми... У Павла  Миколайовича до того ж ще й  адміністративна робота керівника колективу і постійні тісні контакти з численними гастролерами - Д. Шафраном, В. Співаковим, Ю. Башметом, В. Третьяковим,      Т. Гринденко, О. Любимвим та багатьма іншими.
Сибір цікавий та екзотичний, але надто далекий від рідного дому. І ось з 1983 р. починаеться новий етап у житті - Україна, Миколаївський камерний оркестр.
  В 2002-2008 роках працював по контракту в Турецькій республіці на посаді доцента консерваторії Афіонского університету.
В 2008 повернувся в Чернівці.


 Серед учнів є лауреати міжнародних конкурсів.


 Веде інтенсивну концертну діяльність як скрипач, а також в ансамблі з Заслуженою артисткою Україги Людмилою Шапко - скрипка, також випускницею Горьковської консерваторії та ЛМК Оленою Чеботовою - фортепіано.

Немає коментарів:

Дописати коментар