вівторок, 18 листопада 2014 р.

Олександрі Пахмутовій - 85!!!

" Ти моя мелодія"
13 листопада 2014 року  відділом мистецтв  підготовлена  та проведена чергова зустріч клубу «Альтернатива» «Ты моя мелодия», що присвячена 85-річчю Олександри Пахмутової -  російського композитора, автора понад 600 пісень, що живуть в серцях мільйонів людей. 

Олександра Пахмутова - це жінка, музика якої стала справжнім символом радянської епохи. Її композиції виконували перші зірки СРСР, її шлягери звучали на всіх радіостанціях Радянського союзу. Саме тому з плином років  Олександра Пахмутова стала одним з найбільш шанованих композиторів свого часу.

  Імпровізована сцена  була віддана самодіяльним виконавцям – шанувальникам творчості композитора -  Світлані Шахановій, Едуарду Качанову, Віктору Перепелюку, Наталії Максимчук, у виконанні яких прозвучали улюблені пісні -  «Біловезька пуща», «Головне, хлопці, серцем не старіти», «Трус не грає в хокей»,  « І знову триває бій» та ін.

 

   Працівниками відділу мистецтв була підготовлена мультимедійна  презентація про життя Олександри Пахмутової, відеокліпи пісень «Ты моя мелодия», «Нежность», «Как молоды мы были», «Надежда» та ін. у виконанні Мусліма Магомаєва, Олександра Градського та Анни Герман.   Окремою  сторінкою зустрічі стала розгорнута  книжкова експозиція про життя та творчість композитора «Молодіжно-студентська…Туристично-лірична…», на якій представлені книжкові та нотні видання творчого доробку Пахмутової, видання із репертуару відомих виконавців – Майї Кристалінської, Йосипа Кобзина, Лева Лещенко, Вадима Мулєрмана, Едіти П’єхи, Софії Ротару. Кожне видання знайшло відгук у серцях гостей, що запрошені на зустріч -  слухачі «Університету Третього покоління», соціальної організації «Турбота», читачів бібліотеки та членів «Альтернативи».


 

Тепле  спілкування та спогади  заволоділи кожним, хто  був присутній на зустрічі. Всі підспівували знайомі та незнайомі пісні, не хотіли  розходитись по домівках. Довго гортали збірники пісень та згадували свої молоді роки.  Творче налаштування аудиторії забезпечили талановиті  композиції та  учасники зустрічі. Ведуча  вечора -  Любов Шилюк.   


Немає коментарів:

Дописати коментар