понеділок, 22 березня 2021 р.

Книжкові новинки!

  До фондів відділу мистецтв надійшли книжкові новинки!




"Історія мистецтв від найдавніших часів до сьогодення" -  видання харківського видавництва "Vivat", видрукуване  2021 року. Загальну редакцію виконав Стівен Фартінг, який виконав титанічну роботу, уклавши всеохоплюючу і разом із тим лаконічну енциклопедію з історії світового мистецтва.

 Це грунтовне видання ознайомить із світовими шедеврами архітектури, скульптури, житвопису, концептуального мистецтва.  Написана  та проілюстрована задля представлення на доступному рівні відомостей про найзнаковіші твори людства. 

 На сторінках автор простежує еволюцію художнього мислення з давніх часів до сьогодення, супроводжуючи статті хронологічною шкалою, що полегшує орієнтування у відповідному історичному контексті.

Вміщує передмову Річарда Корка -  історика мистецтв, критика, редактора, ведучого та куратора програм зі Сполученого Королівства (Лондон).

 Як зазначає він у вступному слові,  нетерпеливий побіжний погляд на мистетцво в галереях та музеях не замінить спокійного та уважноглибокого вивчення та споглядання. Читатючи цю енциклопедію можна виробити індивідуальну реакцію на світобачення митців та їх твори, але варто пам'ятати: остаточне  враження від споглядання творів самого митця, а не від читання описів чужих характеристик та критичних зауважень.


 Монографія Костянтина Кислюка "Українська культура І чверті ХХІ ст.: повороти модернізаційних перетворень" вийшла друком в Києві ,у видавництві "Кондор", в 2018 році. Її присвячено аналізу модернізаційних перетворень української культури.

Автор розробив власну концепцію багатоукладності культури, співіснування в ній одночасно домодерних, модерних та постмодерних елементів. Прослідковується зміст змін у формуванні ідентичності, осучаснення мовно-медійни практик, еволюції меморіального простору. трансформації українських погранич, трендів релігійного життя.

рРозрахована на науковців та студентів профільних навчальних закладів.

Немає коментарів:

Дописати коментар