четвер, 18 березня 2021 р.

Ти дизайнер?

    Креативна кар'єра дизайнера та ілюстратора неможлива без розширення знань, вмінь та навиків!

 Творчим людям, які дуже цінують свободу, а сучасні технології забезпечують найширші можливості дистанційної роботи та всіляко сприяють кар'єрі незалежного митця та задля  професійного зростання стануть в нагоді нові книги у відділі мистецтв. 



Дерек Браелл та Джо Девіс "Як стати успішним ілюстратором".  Вийшла друком в місті Києві, у видавництві ArtHuss, в 2018 році. Переклад  англійської зробили  Любов Базь та Тетяна Кривов'яз. 

 В книзі ви знайдете поради, ідеї, роботи визнаних майстрів для натхнення та опис практичних заходів, які допоможуть вам оцінити своє місце в галузі створення образів і просунутися далі, розвиваючи навички, завдяки яким ви матимете перевагу в популярній царині креативного комерційного мистецтва. 

Дуже корисними є додатки, які містять  технічні підказки, посібник із надання ліцензій, зрзки контрактів, зразки термінів та умов, посібник із фінансів, зразки рахунків, корисні ресурси. 

 Всі авторські права  на інтерв'ю та фото збереженні. 


 Кожен дизайнер підтримає мене у думці, що шрифт в оформленні малих та великих текстових форм  -  є найважливішим. 




 Пропонуємо книгу Володимира Лесняка "40 оригінальних шрифтів" із серії "Відтворення шрифтової спадщини".  Книга вийшла друком  місті Києві, у видавництві ArtHuss, в 2020 році. 

Переклад з російської зробила Наталя Мацибок-Стародуб.

Як переконливо заявляють дизайнери, шрифт -  основа всього графічного дизайну, в якому постійно відбуваються зміни предметної системи закономірностей, способів бачення, мислення, естетики професії.

 В історії українського графічного дизайну було багато чудових митців, котрі тією чи іншою мірою використовували у своїх роботах авторські шрифти, як-от Нарбут, або ж оригінальні написи, як Малевич.  

Як стриманість пластичої мови, так і творчий експеримент і новаторство характерні для представлених зразків. Чуття часу та простору, пропорції та динамічність  літер  додають шрифтам сенсу, краси та вишуканості.

Роботи більшості творчих особистостей стали за основу до осмислення розвитку шрифтової графіки й допомогли зрозуміти ідеї авторів, що дозволить і вам відтворити свої версії адаптації й розвинути  навик накреслення шрифтів.

 Книга стане в нагоді студентам, аспірантам, які вивчають мистнцтво шрифту, а також професійним дизайнерам і художникам. Водночас книга надзвичайно цікава і для широкого кола небайдужих до мистецтва шрифту.


Немає коментарів:

Дописати коментар