середу, 17 березня 2021 р.

Життя наче "Кабаре". Лайза Міннеллі.

  Лайза Міннеллі -  американська актриса і співачка. Дочка знаменитої кінозірки Джуді Гарленд і режисера Вінсента Міннеллі.

 12 березня 2021 року їй виповнилось 75 років.




Знімальний майданчик став для неї звичним місцем вже з дитинства, коли мати вперше вивела її туди у фільмі "Дивним літом" (1949). 




У сім років Міннеллі танцювала на сцені нью-йоркського театру. У сімнадцять років Лайза - співала з матір'ю в Лондоні. Доля як би призначила її для кар'єри актриси. Лайза Мінеллі в 1963 році повинна була дебютувати в головній ролі в спектаклі "Кращу ногу вперед", але перед самою прем'єрою цю ногу і зламала. Але пісню "Ви створені для кохання" встигла записати на пластинку, яка розійшлася великим тиражем. Два роки опісля Міннеллі підкорила Бродвей мюзиклом "Флора, червона загроза" і отримала вищу театральну премію "Тоні".




У 1968 році Лайза Міннеллі з'явилася на кіноекрані в другорядній драматичній ролі в "Чарлі Бабблзі", а також вийшла заміж за Пітера Алена. У цьому ж році вона почала зніматися у фільмі А.Пакули "Безплідна зозуля" (1969), за гру в якому Лайзу Мінеллі висунули на "Оскар". У 1969 році Лайза Міннеллі знялася у фільмі "Скажи, що ти любиш мене, Джуні Мун".




"Лебединою піснею" Лайзи Міннеллі став фільм Боба Фоссі "Кабаре", поставлений в 1972 році, де вона зіграла співачку з кабаре Берліна початку 30-х років, за який вона отримала і "Оскар" і "Золотий глобус". 




Пісні з цього кінохіта, удостоєного 8 "Оскарів", "Життя — це кабаре" " Гроша, гроші..." увійшли в "золотий фонд" джазової і поп-музики. А сама Лайза стала символом американського мюзиклу.




У тому ж році вона отримала "Еммі" за кращу телевізійну виставу "Лайза через З". Після розлучення з Аленом вийшла заміж за кінопродюсера і режисера Джека Хейлі мл. Наступні майже двадцять років виявилися не дуже вдалими для рідкої по своєму таланту жінки. Мало знімалася, повторюючи вже знайдене. У 1987-му Лайза Мінеллі зіграла у фільмі "Поліцейський по найму" Дж. Лондона.  Та і остання за часом робота Лайзи "Починаючи танцювати" (1991) нічого не додала до її слави.




Лайза Мінеллі вже пережила трьох чоловіків - артиста Пітера Алена, продюсера Джека Хейлі-мл. і скульптора Марка Геро.

Весною 2002 року Лайза Мінеллі в четвертий раз вийшла заміж. Цього разу її обранцем став продюсер Девід Гест, але вже в 2003 році вони розлучилися.




Немає коментарів:

Дописати коментар