середу, 10 березня 2021 р.

Це Воргол.

Нова книга у фондах відділу мистецтв "Це Воргол". 




 Кетрін Інгрем  -  незалежний історик мистецтва. Закінчила університет Глазго. Після здобуття ступеня доктора філософії її нагороджено дослідницькою стипендією Коледжу Магдален в Оксфорді. Багато викладає лекції з історії мистецтва в різних університетах як запрошена лекторка. 


Авторка написала біографію всесвітньовідомого американського митця лемківського походження, одного із засновників поп-арту та культової постаті в історії сучасного мистецтва в цілому.


Творчість Енді Воргола надзвичайно плідна та різноманітна. Він створив близько 10 тисяч робіт: фотографії, картини, ілюстрації, скульптури, інсталяції, кінофільми, книги. Найдорожчою роботою Воргола стала картина «Вісім Елвісів», яку восени 2008 року було продано більш як за 100 мільйонів доларів.


Енді Воргол був дуже успішним комерційним ілюстратором, а також створив велику кількість художніх робіт.


У доробку кінорежисера та продюсера Енді Воргола сотні фільмів. У липні 2014 Музей Воргола у Піттсбурзі і Нью-Йоркський музей сучасного мистецтва представили спільний проєкт щодо оцифрування 500 фільмів, знятих Ворголом. Вони будуть розміщені в Інтернеті для вільного доступу.



Художник, ілюстратор, дизайнер, скульпторписьменник, продюсер,  кінорежисер, книговидавець, колекціонер — він залишив по собі величезний творчий спадок і ще за життя став легендою.

Особливе  значення у книзі мають ілюстрації Ендрю Рея. Це  висококласна робота в жанрах поп-арту, манги та американських коміксів.

 Книга вийшла друком у Львові, у Видавництві Старого Лева, в 2016 році. переклад з англійської зробив Ростислав Паранько.


 Буде цікава всім шанувальникам сучасного мистецтва та творчості культового митця Енді Воргола.



Обкладинка до альбому "Вельвет андеграунд" Енді Воргола.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар