четвер, 14 червня 2018 р.

15 червня Миколайчуку - 77!



З нагоди Дня народження славетного, мого вимріяного,  Івана Миколайчука відділ мистецтв організовує перегляд   фільму "Лісова пісня. Мавка."
«Лісова пісня. Мавка» — український  художній фільм режисера  Юрія Іллєнка, створений на  Київській кіностудії художніх фільмів ім. Олександра Довженка 1980 року. Екранізація однойменної драми-феєрії української письменниці Лесі Українки. Сюжетна лінія така: Гра сільського хлопця Лукаша на сопілці пробуджує від сну Мавку. Вони закохуються один в одного. Заради Лукаша Мавка йде зі свого лісового царства до людей. Мати Лукаша вороже ставиться до Мавки. За її наполяганням Лукаш одружується на вдовиці Килині, чим заподіює нестерпний біль Мавці, її забирає «Той, що в скалі сидить». Лісовик проклинає Лукаша за зраду. Після смерті дядька Лева Лукаш блукає лісом, своїм криком повертає Мавку із забуття. Вона прощає Лукаша.У пошуках зустрічі з Лукашем, Мавка приходить до нього додому, де зустрічається з Килиною, наривається на її прокляття і перетворюється на вербу. Додому повертається Лукаш, якого син Килини просить зіграти на дудці. Лунає мелодія, яка познайомила його з Мавкою. Дудка звучить голосом Мавки, а Килина вмовляє Лукаша зрубати вербу. Отримавши відмову, намагається зробити це сама. З'являється Перелесник і рятує Мавку.


Колекцію старих фільмів  О.Довженка, І. Миколайчука,  Ю.Іллєнка в новій якості презентовано Національним центром Олександра Довженка бібліотекам України до 120-річчя  письменника, кінорежисера, кіносценариста Олександра Довженка в 2016 році!
Перегляд відбудеться 14 червня 2018 року о 15.00 за адресою: Вулиця Ольги Кобилянської, 47(ІІІ поверх, відділ мистецтв)
Дивимось Миколайчука разом!

Немає коментарів:

Дописати коментар