четвер, 7 червня 2018 р.

Сімон де Пюрі відсудив $ 10 млн комісійних за найдорожчу картину Поля Гогена

                                  Сімон де Пюрі на фоні картини Поля Гогена, «Коли весілля?»,1892 / Фото: instagram.com/simondepury
Арт-дилер і аукціоніст Сімон де Пюрі і його дружина Міхаела де Пюрі оголосили про свою перемогу в судовой битві, в ході якої вони добивалися виплатити їм комісії в розмірі $ 10 млн за надання допомоги в реалізації картина Паля Гогена вартістю $ 210 млн.
Нагадаємо на початку липня 2017 року, в ході судової тяганини, яка тривала з 2015 року стало відомо, що найдорожча картина Поля Гогена «Коли весілля?», яку начебто було продано за рекордну ціну в розмірі $ 300 млн – насправді стільки не коштувала. Як виявилося, покупець з Катару заплатив за неї $ 210 млн. Тобто сума була меншою на $ 90 млн від заявленої. Про це так би і ніхто не дізнався, якби посереднику Сімону та його дружині Міхаелі, які в той час були співвласниками аукціонного будинку теперішнього Phillips було заплачено $ 10 млн комісійних за допомогу в проведенні успішних переговорів.
Відомо, що комісію відмовлявся оплатити колишній власник картини, колекціонер з Швейцарії — Рудольфа Штехелін. Полотно належало його родині протягом століття, а 50 останніх років воно експонувалося в Музеї образотворчих мистецтв в Базелі.

Немає коментарів:

Дописати коментар