четвер, 16 березня 2017 р.

Джаз в академічному театрі

ДЖАЗОВІ МУЗИКАНТИ З УСЬОГО СВІТУ ЗБЕРУТЬСЯ В КИЇВСЬКОМУ АКАДЕМІЧНОМУ ТЕАТРІ

17-18 березня в Київському національному академічному театрі оперети проходитиме ХVI Міжнародний джазовий фестиваль «Єдність». 
Шістнадцятий фестиваль традиційно збере на сцені театру відомих українських та зарубіжних джазових музикантів. Цьогорічна «Єдність» відбудеться у вже традиційному дводенному форматі.
Знову традиційно відкриють фестиваль заслужений артист України, піаніст-віртуоз Володимир Соляник та талановита вокалістка Маша Видренко. Крім співів Маша буде представлена ще й невеличкою виставкою художніх робіт «Джазові натюрморти».
Ще одні українські виконавці - це гурт «Revenko Band». Гітарист Олексій Ревенко добре відомий в Україні та за її межами виконавець. Цього разу він буде виконувати власну авторську музику разом з мультиінструменталістом духовиком Олексієм Смирновим, бандуристом Валентином Лисенком та перкусіоністом Миколою Гречко.
Після українських музикантів виступить патріарх польського джазу Йоргас Сколіас  в тріо з тромбоністом Броніславом Дужі та угорським перкусіоністом Андрашем Дешом. Останній ще раз зявиться у наступний день фестивалю вже в чисто угорському тріо.
Ну, а джазовий день 17 березня завершить гурт «Klajpeda Jazz Band» під керівництвом відомого трубача Вітаутаса Грубляускаса. Професійний музикант дві каденції відпрацював у Литовському Парламенті і вже шість років є діючим мером міста Клайпеда.
Джазовий день 18 березня відкриють знову таки музиканти з Литви. Це – молодий і перспективний колектив «Silent Blast Quintet» з Каунаса і досвідчений альт-саксофоніст Вітаутас Лабутіс.
Після них на глядачів очікує диво-зустріч з легендою світового джазу громадянином світу, який проживає в Литві, Великобританії, США і вперше виступатиме в Києві, видатним музикантом ударником Володимиром Тарасовим. Він разом з Володимиром Соляником, співачкою Інессою Іваницькою та львівським контрабасистом Марком Токарем будуть шукати нові парадигми сучасного джазу.
Весь фестиваль буде проходити під пильним наглядом ведучого, заслуженого артиста України Валерія Чигляєва.
І ще одне, у фестивальні дні відбудеться непересічна подія: під егідою Всеукраїнської асоціації джазу відбудеться І Міжнародна конференція організаторів джазових фестивалів, в якій візьмуть участь Президент Клайпедської асоціації джазових фестивалів Інга Грубляускене (Литва), директор Будапештського музичного центру, засновник лейблу ВМС Георгій Воллнер (Угорщина), засновник «Palmjazz Festival», власник лейблу «Jazovia» Кшиштоф Кобилінські з Глівіц (Польща), засновник Каунаського джазового фестивалю Йонас Юкас, Засновник джазового фестивалю «Єдність», голова президії Всеукраїнської асоціації джазу Сергій Грабар та інші.  
 за матеріалами 
http://ukraineartnews.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар