суботу, 24 вересня 2022 р.

«Оперний світ СОЛОМІЇ КРУШЕЛЬНИЦЬКОЇ» у Чернівецькому художньому музеї.

 Соломія Крушельницька. Вона була – довершена гармонія... Винятково сильне і приємне для вуха сопрано, вроджений акторський талант, досконале виконавське мистецтво, краса фізична і духовна. Соломію Крушельницьку досі вважають неперевершеною оперною дівою, яка перетворювала кожну виставу на неповторне мистецьке явище, на те, що означали словом «тріумф». Про неї знав весь світ.



Вчора, у день народин видатної співачки, мала нагоду бути присутньою на лекції/презентації «Оперний світ СОЛОМІЇ КРУШЕЛЬНИЦЬКОЇ» у Чернівецькому художньому музеї.

Валентина Чолкан - лекторка, що сама ілюструє свою розповідь! Це неабияке поєднаня, що додає величезної ваги рівню підготовки до лекції!


 
Пані Валентина зуміла не просто створити яскравий творчий портрет видатної українки, а розклила цілу галерею особистостей, що жили та творили в той же час, були дотичні до співпраці та доповнювали мистецьке середовище.




 
Глибокий аналіз книжкових видань та інших можливих ресурсів передував презентації.
Осмислені епізоди насиченого творчістю життя примадонни та її роботи над кожною партією, а їх 59!!!, географії її гастролей, витончені та емоційно інтелігентні виразні засоби акторки/співачки - все це склалося у яскраве полотно, що відображає величну долю Соломії Крушельницької та цілої епохи її сучасників.
 



Епохи, коли українка сяяла на кращих оперних сценах світу, проживала своє життя наповнено у колі людей, які нині уособлюють для мене плеяду постатей, що творили кращі зразки мистецтва України того часу! 

Немає коментарів:

Дописати коментар