середу, 15 червня 2022 р.

Дорогою Миколайчука

 Сьогодні - 15 червня - День народження Івана Миколайчука!



Вже маємо сталу традицію в цей день розповідати про творчість Великого Буковинця, про його щирий та безмежний талант, любов до національної культури, про його неабиякий хист у образності та співі, у тихій розмові про мистецтво, про Чорторию, про Україну!

Іван Миколайчук… Сьогодні це ім’я знає увесь світ. І ми, такі шалені та заклопотані, переповнені проблемами і постійними життєвими тривогами, йдемо до нього, немов на прощу, несемо свої спраглі душі на жертовний огонь його високого мистецтва, щоб узяти для себе хоч відсвіт, хоч маленьку іскрину того невмирущого вогню.




Він був дивом української національної культури. Блискучий актор, талановитий режисер і сценарист, знавець і збирач національних традицій та українських старожитностей, оригінальний митець і непересічна особистість з нестандартним мисленням. Йому було тісно у тенетах шаблонів і догм – він виводив на екран живі картини життя народу з його святами й печалями, радощами і болем. На превеликий жаль залишились нездійсненними численні задуми, але акторські, сценарні, режисерські роботи Миколайчука вже стали класикою українського кіно. 



15 червня 2022 року відділ мистецтв підготував та провів День інформації "Дорогою Миколайчука" до 81-ого дня народження митця. Книжково-ілюстративна експозиція "Образи душі, ролі серця, сценарії життя" стала тематичним доповненням до мистецьких перехресть в рамках роботи літніх читань Чернівецької обласної бібліотеки ім. М. Івасюка в Центральному міському парку ім. Тараса Шевченка.




На мистецьких перехрестях зустрілись пересічні громадяни міста та відвідувачі парку, серед яких були науковці, журналісти, музиканти, студенти, а також пенсіонери та діти.



Експозиція діятиме до 20 червня у відділі мистецтв. Запрошуємо до ознайомлення.

Немає коментарів:

Дописати коментар