середа, 23 червня 2021 р.

Подарунки від НБУ ім. Ярослава Мудрого. Ч. ІІ

Фонди відділу мистецтв збагатились новими книгами, що надійшли в подарунок від НБУ ім. Ярослава Мудрого.


 Збірник наукових праць "УКРАЇНСЬКІ КУЛЬТУРОЛОГІЧНІ СТУДІЇ" - рецензоване наукове видання відкритого доступу, яке відображає найбільш вагомі результати фундаментальних та прикладних досліджень у галузі культурології, що мають важливе теоретичне або практичне значення для розвитку українського суспільства, української та світової культури. 

Індексується в міжнародних наукометричних базах даних: Index Copernicus International (ICI)Ulrichweb, Open Academic Journal Index, Research Bable, Google Scholar.

 

 Програмні цілі та тематична спрямованість збірника: розвиток культурологічного знання в Україні; висвітлення актуальних проблем сучасної культурології; популяризація культурологічної проблематики; залучення молодих науковців до сучасного культурологічного дискурсу; публікація результатів досліджень науковців Київського національного університету імені Тараса Шевченка та інших ВУЗів у галузі культурології. 

Індексується в міжнародних наукометричних базах даних: Index Copernicus International (ICI)Ulrichweb, Open Academic Journal Index, Research Bible, Google Scholar.


Англомовне дослідження проф. Мирослави М. Мудрак “Образний світ Георгія Нарбута й творення українського бренду”, видрукуване видавництвом РОДОВІД у співпраці з Українским Інститутом Модерного Мистецтва в Чикаго за підтримки Українського культурного фонду.  Книга вийшла друком в Києві, у видавництві РОДОВІД, в 2020 році.




Сьогодні, через сто років від смерті Георгія Нарбута, видатна художня натура мистця нарешті може зайняти достойне місце в сучасному етосі нової України. Коли майбутнє України лишається непевним й ідентичність України як держави щоразу під загрозою, ретроспективний погляд на Нарбутів національний брендинг є актуальним, як ніколи, адже він стосується нагального питання: що таке модерна українська культура і хто такі сучасні українці? І який брендинг сучасної України? І як він впливає на сприйняття України в світі?
 На ці та інші питання дає свою відповідь проф. Мирослава М. Мудрак.



В альбомі "Українська святочна картка" зібрані святкові вітальні картки, датовані початком ХХ ст. і пізніше. Поштар приносив їх напередодні свят, і ці картки ставали частиною свята: ними прикрашали ялинку, вішали на стіни або зберігали в сімейному альбомі. У такий спосіб святочні картки ставали знаком щирих і теплих родинних зв'язків. Майстерно та художньо оформлені, нині вони уособлюють у собі світ далекого дитинства, де живе щира віра в новорічне диво.





Отримали альбом, в якому міщено репродукції поштових карток 1900-1939 років, а також видання сучасні, включно з виданнями української діаспори. Для філокартистів, видавців, студентів мистецьких закладів, широкого кола поціновувачів українського мистецтва.
 Автор - Петро Корпанюк -  народився 1968 року в селі Яворів Косівського р-ну Івано-Франківської області в родині нащадків славетного майстра Юрія Шкрібляка (1822-1884) – засновника школи гуцульського різьблення. Петро Корпанюк захопився колекціонуванням творів народного мистецтва Гуцульщини та Покуття, а також почав збирати старовинні листівки цих регіонів. Нині він мешкає у Києві та продовжує подвижницьку збиральницьку діяльність.

 Всі нові видання до вашої уваги відкриті та несуть цікаву та корисну інформацію! Тож чекаємо вас  в часи роботи бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар