середа, 23 червня 2021 р.

Подарунки від НБУ ім. Ярослава Мудрого

 Днями фонди відділу мистецтв збагатились  новими книгами, що надійшли в подарунок від НБУ ім. Ярослава Мудрого.



Міжнародний симпозіум сучасного мистецтва «Biruchiy» — наймасштабніша художня резиденція України, заснована в 2006 р. Резиденцію 2019 року за участі майстрів та теоретиків мистецтва з України, Чорногорії, Франції, Росії та Чехії було проведено в м. Морін (Чорногорія). 

Митці створювали роботи на тему «Ісходу» — біблейського символу переходу людей до гармонійнішого існування. Також учасники долучилися до лекцій та воркшопів. Результатом проекту стали виставки у Національному художньому музеї Чорногорії (м. Цетинє) та Музеї історії Києва (Україна).

 Завдяки Українському культурному фонду ГО «Спілка Дослідників Сучасного Мистецтва" реалізували цей проєкт, а ми отримали каталог виставки проєкту, що вийшов у Києві в 2019 році.  

Також автори проєкту надіслали каталог минулого симпозіуму 2012 року.



Про неошаманізм та силу ритуалу розповідають полотна,  що були представлені в експозиції обласного художнього музею.  Восени 2018 року діяла виставка учасників вересневої резиденції Міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва BIRUCHIY. 



Натепер симпозіум BIRUCHIY є найбільшою мистецькою лабораторією на території України. За результатами вересневої резиденції видрукували каталог. такий один примірник подарували нашому відділу мистецтв, тож усі охочі можуть з ним тут ознайомитися. 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар