середа, 4 жовтня 2023 р.

Книжкова колекція в подарунок

Сьогодні ми не уявляємо своєї країни, боротьби за її мирне майбутнє і незалежність без мови, культури та традицій нашого народу.

 

Бібліотеки  в цій ланці стали міцним плечем підтримки у важкий час війни -  тут можна отримати вільний доступ до інформації, фахову консультацію та психологічно передихнути з книгою.

 

 Бібліотека – це автономна потужна сила, яка щодня стає в нагоді,  яка здатна об’єднати  та допомогти порадою. Фактором і фундаментом   такого об'єднання в бібліотеці -  є книга.  І ми повідомляємо про отримані нові надходження до фондів бібліотеки від Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України.

 


Ними започатковано довготривалу акцію безкоштовної передачі наукових видань установи державним бібліотекам і Чернівецька обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Івасюка серед отримувачів.

 

  Завдяки започаткованій акції «Національна академія наук України – бібліотекам» бібліотека безкоштовно отримала  70 ґрунтовних наукових видань народознавчого та мистецтвознавчого спрямування.  Фундаментальні видання із української та європейської етнології, дослідження національної культури, народної та професійної творчості стали значним внеском до бібліотечного фонду. Серед цінних видань, що поповнили фонд  бібліотеки, зокрема, унікальний корпус фольклорно-етнографічних експедиційних джерел «Етнографічний образ сучасної України» (10 томів), перевидана етнографічна спадщина П. Чубинського (6 томів), М. Костомарова та Ф. Колесси, багатотомні видання з історії образотворчого та декоративного мистецтва, кіно, музики та театру, музичні і фольклористичні енциклопедичні праці тощо.

 

 Видання фундаментальні та дуже необхідні кожній бібліотечній установі для задоволення читацького попиту саме в такій літературі  серед науковців,  дослідників, студентів та учнів.

 

Громадянському суспільству БУКОВИНИ видання будуть презентовані на ІІІ обласному книжковому фестивалі "БукФест", що відбуватиметься 18-19 жовтня.

 

Слідкуйте за анонсами.


Немає коментарів:

Дописати коментар