субота, 21 жовтня 2023 р.

Тамара Горіха Зерня на "БукФесті".

 19 жовтня 2023 року  в рамках  ІІІ обласного книжкового фестивалю"БукФест" відбулась творча зустріч із Тамарою Горіха Зерня - сучасною українською письменницею, лавреаткою Шевченківської премії, літературної премії "Ангелус", волонтеркою.




"Доця", що отримала Шевченківську відзнаку - твір про Донбас 15-ого року - складні перепитії життя однієї молодої дівчини,що в умовах війни робить свої складні вибори та об'єднує навколо себе вмотивованих на боротьбу людей. Цей твір прочитали всі присутні на презентації, а от другий роман "Принцип втручання" - був для декого відкриттям.




Авторка розмірковувала про " історію совісті, історію вибору жінки, героїнь романів "Доця", "Принцип втручання", про власний досвід в умовах війни та процес втручання в певних життєвих ситуаціях". Світлана Вардеванян модерувала прекрасний захід, який закінчився авторським читанням нового інтригуючої новели "Потяг".

Запитаннями із залу звучали - про шляхи приходу пані Тамари в літературу, чи відчуває сама авторка вплив та зміну стилю вже з початку повномасштаїбної війни та ін.

Час пролетів, а наступного дня пані Тамара залишила допис із враженнями: "...Дякую за вчорашній день організаторам чернівецького фестивалю БукФест, дякую Чернівецькій обласній науковій бібліотеці ім. Івасюка, дякую пані Люба Шилюк за запрошення та турботу про побутові зручності, а пані Svitlana Vardevanyan - за неймовірну, надзвичайно глибоку модерацію.

Жодного банального питання!
І загалом настрій зустрічі був таким терапевтичним, що я тепер точно до психолога не піду - більше нема потреби.
🙂
Сподіваюся ще не раз приїхати у Чернівці, оптимально після війни, коли ми знову станемо безтурботними і вільними у своїх бажаннях."

Немає коментарів:

Дописати коментар