суботу, 4 березня 2023 р.

4 березня - День народження Володимира Івасюка

 Сьогодні, 4 березня - День народження Володимира Івасюка!

День, який подарував світові Митця, надзвичайний Талант якого став наче синтезуючим явищем поєднання!

Ім'я Володимира Івасюка стало для нас символом УКРАЇНСЬКОЇ естрадної пісні кінця ХХ ст., адже  на цей історичний відрізок часу припало становлення жанру естрадної пісні на Україні.  Відбувався цей процес небезхмарно для всіх, хто визначився на шляху розвитку та становлення цього жанру.

Творчий доробок Володимира Івасюка в  відомому сенсі неоцінений. Цю велику музикознавчу роботу ще потрібно допрацювати новому поколінню музичних критиків з позиції  унікального таланту, неповторного мелодизму, вмінню донести до слухача  та виразити різними мистецькими засобами почуття  доброти, благородності, чистої юнацької любові, безмежної душевної щедрості, поваги та гармонії із навколишнім світом та самим собою в цьому світі. 


Тому, на мій погляд, творчість Володимира Івасюка є невичерпним джерелом веснянної свіжості музичної та поетичної мови, з якого ми черпаємо та будемо черпати натхнення та любов до української пісні.

4 березня 2023 року у відділі мистецтв відбулась зустріч пам'яті Митця "Феномен Володимира Івасюка".
В заході брала участь Оксана Івасюк - молодша сестра митця - кандидатка філологічних наук, доцентка  кафедри української літератури,  Тетятна Петришина  -  лавреатка міжнародних вокальних конкурсів, володарка "Золотої квітки" міжнародного вокального конкурсу ім. Квітки Цісик, творча громада міста.

Згадуючи основні події в житті композитора, модераторка закцентувала присутніх на всіх творчих талантах митця, в чому і є його феномен. Інтерактивно пройшло спілкування у частині: " а чи знали ви?".



Особисті сімейні спогади про відносини в родині, про ролі кожного члена сім'ї та рішення Володимира стати композитором поділилась Оксана Івасюк. Пані Оксана Івасюк презентували для бібліотеки свої книги, що вийшли друком.



У виконанні Тетяни Петришиної прозвучали композиції: "Вернись із спогадів", "Балада про мальви". Про особисті враження від улюбленої пісні поділились присутні у залі.

Останнім акцентом став перегляд фільму "Секретного фронту" каналу"ICTV".


Пісенний доробок автора - матеріал, що об'єднує не тільки переповнені концертні зали, він об'єднав Українців Всього Світу та долучив до національного пісенного маршу інші Народи Землі!


Його життя стало проліском у совіцькій сірості та гаслом у боротьбі за українську ідентичність поколінь!


Борімося й поборемо!!!!
Весь день співатимемо його пісень! З вдячністю та любов'ю!

Немає коментарів:

Дописати коментар