понеділок, 2 січня 2023 р.

Солов’їні переливи життя Оксани Савчук

 1 січня 2023 року  солістка Дуету «Писанка» Оксана САВЧУК святкує свій молодий ювілей - 60 років!


Народна артистка України, лауреатка міжнародної премії «Дружба», літературно – мистецької премії ім. С. Воробкевича нагороджена медаллю «Божої Матері», орденами «За заслуги» ІІІ ступеня, Княгині Ольги, святого Георгія, знаком «Відмінник освіти України», почесна громадянка м.Кіцмань.
Дует "Писанка" називають коштовною перлиною національної культури, ангелами української пісні.
Їхній творчий шлях рясно засіяний народною любов’ю.



Їм аплодували у різних країнах світу та континентах.
Народні артисти України – Оксана Савчук, Іван Кавацюк . Разом – унікальний на світових теренах – дует «Писанка».



З першим своїм концертом Оксана та Іван виступили саме на Великдень і одразу ж так сподобалися, припали до душі глядачам, що люди самі їх назвали найкращим і наймилішим словом «Писанка». І від тоді вже ніхто не може уявити їх одне без одного. І без пісні. Сотні українських народних пісень, балад, легенд, інструментальної музики; видали десятки музичних альбомів, фільмів, телерадіопрограм. Записи їхніх музичних творів занесено до золотого фонду телерадіокомпаній світу.



З великим успіхом презентували своє мистецтво в США й Канаді, Франції й Фінляндії, Австрії й Німеччині, Італії й Ізраїлі, Швеції й Росії, Туркменістані, Чехії, Угорщині, Польщі, Румунії, Греції на Аландських островах, піднявши українську народну пісню та музику на рівень світової слави.
Вони єдині, а через те й перші, хто простелив українську стежину у світ сучасної духовної пісні.
Саме «Писанка» повернула нам оте родинне єднання, яким неповторно-сильні свята Різдва та Великодня. Їхні традиційні концертно-телевізійні програми стали найпомітнішим явищем у житті краю й збирають справжні аншлаги.



На замовлення Національної телерадіокомпанії України Оксана та Іван разом зі своїм духовним наставником, автором духовних творів «Писанки»
о.В.Сиротюком створюють численні релігійно-освітні програми, плідно працюють на благодійній ниві.
У світі люблять і шанують «Писанку» - вони єдині й неповторні. Їхня творчість – то вже класична борозна на ниві народного мистецтва. Вони вписали свою знакову сторінку в книгу української культури, національного надбання духовності.
Чарівний, заворожуючий голос Оксани Савчук у поєднанні з музикою цимбаліста – віртуоза Івана Кавацюка творять диво.



Немає коментарів:

Дописати коментар