вівторок, 24 листопада 2015 р.

До 80-річчя митця



 Днями виповнюється 80 років від дня народження Корнелія Ілліча Саїнчука (народився 27 листопада 1935 року в місті Чернівці (мікрорайон Ленківці ) — музикантадиригентакраєзнавецяпедагогакультурно-громадський діячА, що залишив по собі друковані напрацювання, які стануть в нагоді всім, хто цікавиться музичним мистецтвом Буковини.

Перша книга Корнелія Саїнчука «Сурми Буковини», видана  у видавництві «Золоті литаври» в Чернівцях, в 2005 році.   Ця книга – про славних подвижників духової музики Буковини. Своє життя вони присвятили становленню, розвитку та популяризації  духового виконавства. До книги увійшли  архівні, монографічні,  довідкові матеріали,  публікації періодичних видань, документи із сімейних архівів місцевих громад про розвиток і діяльність духових оркестрів Чернівецької області. Матеріали зібрані та упорядковані головою Асоціації діячів духового мистецтва при Чернівецькому обласному відділенні Всеукраїнської Національної музичної Спілки ім. Миколи Леонтовича Корнелієм Івановичем Саїнчуком.


 «Веселка над Прутом»  - друге  друковане видання  Корнелія Ілліча - «Золоті литаври», 2008 року. Це книга про минуле і сучасне села Ленківці. Автор зробив спробу, хоч і не  претендуючи на всебічність та вичерпність інформації, висвітлити усі сторони життя любимого села - своєї малої Батьківщини. Про історичні Ленківці та їх славних мешканців. До книги увійшли історичні дослідження, нариси, публікації, статті періодичних видань, зібрані та упорядковані К.І. Саїнчуком.


 «Музична освіта Буковини», видана в Чернівцях, Видавничим домом «Родовід», в 2011 році.  Автор присвятив книгу ветеранам музичної освіти краю, які свій мистецький талант, серце та  душу віддали вихованню юних музикантів Буковини. В книзі зібрано нариси,  есеї, довідкові матеріали про розвиток музичної освіти на Буковині з ХІХ ст. до наших днів. З особливою повагою та шаною викладено біографічні та педагогічні досягнення  перших вчителів музики, які зробили вагомий внесок у вихованні плеяди талановитих музикантів Буковини.


 Четвертою книгою є -  «Відомі музиканти – виконавці Буковини», також видана  у видавництві «Золоті литаври» в 2012 році. 


Немає коментарів:

Дописати коментар