вівторок, 18 вересня 2018 р.

Подорож книжковими новинками. Ч. І


Кінець літа та початок осені для відділу мистецтв є дуже щедрим на книжкові новинки. Відділ отримав нову літературу, що придбана державним коштом в розрізі щорічного оновлення бібліотечного фонду.

 Книжкові мандри почнемо із  Золотої колекції "Українська вишивка". Серія видання складає 10 випусків, кожен з яких представляє  окремий колір.На сторінках кожного випуску, що присвячені мистецтву вишивки та різнобарв'ю мови орнаментів,також  виокремлено інформацію про художню, психоемоційну  характеристики кольору.



















... Урочистий, вишуканий, глибокий...  колір, здається, увібрав у себе всі таємниці нашого буття -  недарма у багатьох країнах світу  знання колористики - науково  підкріплене традиціями та звичаями.

   Кожен випуск увібрав у себе кращі зразки застосування кольорів у вишиваній культурі українського народу, у сучасних гаптованих  виробах, у ідеях для декорування домашнього  інтер'єру - текстилю, малих інтер'єрних дрібничок та великих оздоблених дизайнерських виробів.

 Крім художніх творів, що розповідають про кожен відтінок палітри, випуски містять схеми, навчальну частину з поясненнями щодо їх виконання та виконання окремих технік, корисні поради вишивальницям-початківцям.

 Видання чекає  на тебе, читаче-вишивальнице!

Немає коментарів:

Дописати коментар