вівторок, 18 вересня 2018 р.

Подорож книжковими новинками. Ч. ІІ



Пісня  -  це невичерпне джерело пізнання історії народу, його поетичної душі, яку чи не найкраще озвучила своїм чарівним голосом Ніна Матвієнко.


 До фонду відділу мистецтв надійшла книга "Ой ти соловейко", до якої увійшли українські народні пісні із репертуару різних періодів творчості славної виконавиці Ніни Митрофанівни Матвієнко.


 Нотне видання вміщує  ноти  та тексти, а до окремих пісень  - партитури для хорового співу та оркестру в обробці відомих українських композиторів -   Г. Гаврильця, Г. Верьовки. І. Тараненка, В. Змогителя, А Авдієвського та ін. В збірнику  вміщено віднайдені старовинні тексти пісень часів Івана Мазепи та посилання на  географічну приналежність записів, а також ряд пісень мають позначення "з канадського зошита".


 Письменник Роман Дідула  у своєму вступному слові познайомив читача з життєвим та творчим шляхом відомої української співачки. Микола Жулинський -  директор інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, професор, академік НАН України  написав відгук на це видання, яким і розпочинається книга.


 Видання має особливе художньо-мистецьке значення і чекає на співучого читача!. 

Немає коментарів:

Дописати коментар