середу, 19 вересня 2018 р.

Подорож книжковими новинками. Ч ІУ.

 

Трилогія "Українки в історії" постала з спільної двадцятирічної співпраці Наталі Даниленко  -громадської діячки, активістки міжнародного жіночого руху, меценатки, патріотки та Валентини Борисенко -  доктора історичних наук. Часте і плідне спілкування на тему історії України, мистецтва, жіночого руху та національне визволення дало  поштовх до реалізації даного проекту.

Валентина Борисенко












Наталія Даниленко


Збірка нарисів про визначних жінок України є завершенням трилогії «Українки в історії» ( перша книга - Українки в історії. К.:Либідь,2004, 2006; друга книга Українки в історії: Нові сторінки. К.:Либідь,2010 ). У книжці подаються життєписи наших співвітчизниць, що їм судилось жити, творити, страждати у буремному XXст. і на початку ХХІ-го, який виявився для України теж далеко не легким. Оповіді про наших сучасниць – учених, громадських, і політичних діячок, мисткинь – неодмінно захоплять читача, не байдужого до духовної історії України. Для широкого читацького загалу.


 Відділ мистецтв отримав у фонд  третю, останню, частину трилогії "Українки в історії. ХХ- ХХІ ст.". Книга вміщує  4 розділи, і саме четвертий розділ  - " У чарівному світі мистецтва". Розділ розкриває видатні постаті галузі -  музики, театру, живопису, декоративно-ужиткового мистецтва -  та вміщує матеріали про 18 представниць цих галузей мистецтва. Зокрема, "Марічка Миколайчук. Розмова з сосновими клепками і дубовим денцем" Івана Драча, розкриває життєві сторінки нашої землячки Марії Миколайчук.  



Немає коментарів:

Дописати коментар