четвер, 31 травня 2018 р.

Американський мільярдер Леон Блек очолив опікунську раду MoMA

Американський бізнесмен та фінансист один із найвпливовіших колекціонерів світу Леон Блек став новим головою опікунської ради MoMA (Музею сучасного мистецтва в Нью-Йорку).

Блек разом зі своєю дружиною Дебра з 1998 року щорічно входить в список Artnews «Топ-200 колекціонерів». У 2012 році вони придбали на аукціоні Sotheby’s картину Мунка «Крик» за $ 119,9 млн, що зробило її в той час найдорожчою роботою, проданої на аукціоні. Потім вони передали картину MoMA в якості довгострокової позики. У 2016 році в ході тяжби з королівською родиною Катару Блек став володарем бюста Пікассо. За даними журналу Форбс станом на 2018 рік статки Леона Блека складають $ 6,4 млрд.

«Крик» Едварда Мунка — одна з найвідоміших і найдорожчих картин: у 2012 році продана за 120 млн доларів / Фото: Getty Images
Блек вже назвав своє обрання «великою честю». Також анонсована новина про те, що президентом правління MoMA стане Ронні Хейман, яка входить в правління музею з 2014 року і раніше була головою Комітету з живопису та скульптурі. Хейман розділить пост президента з Агнес Ганді і Дональдом Марроне.

Немає коментарів:

Дописати коментар