четвер, 3 травня 2018 р.

Французька весна 2018 у Києві. Вісім подій, які не можна пропустити

31 березня відкрився фестиваль "Французька весна в Україні"



У суботу, 31 березня, в Києві стартує 15-й щорічний фестиваль Французька весна. Крім столиці, свято французької культури буде проходити у восьми містах нашої країни і триватиме до кінця квітня.
За традицією кожен охочий зможе познайомитися із сучасною французькою культурою в усьому її розмаїтті: від кіно і театрального мистецтва до живопису, музики і літератури. Фестиваль Французька весна 2018 - одна з найяскравіших подій року, створена заради зміцнення зв'язку між французькими та українськими культурними діячами та організаціями.
Напередодні Французької весни 2018 у Києві НВ STYLE розповідає читачам про найцікавіші проекти фестивалю. Пропонуємо вашій увазі вісім подій, які не можна пропустити.
З повною програмою Французької весни можна ознайомитися на сайті Французького інституту в Києві.

ПОВІТРЯ - ВИСТАВА ВІДКРИТТЯ ФРАНЦУЗЬКОЇ ВЕСНИ В УКРАЇНІ

Де і коли: 31 березня о 20:30 на Софійській площі
Фестиваль Французька весна в Україні в цьому році відкриється спільним франко-українським перформансом - Повітря. Вас чекає унікальна подія, в якій поєдналися оригінальна музика французького композитора П'єра Тійу, постановка українського режисера Влада Троїцького, диригування люксембурзького музиканта Гаста Вальтзінга і виконання українських музикантів Dakh Daugthers, Nova Opera і Національного президентського оркестру України.
© Французький інститут в Україні

КІНОКОНЦЕРТ РІЗНОШЕРСТІ ПЕСИКИ

Де і коли: 2 квітня о 19:30 на Сцені 6
Ностальгуєте за дитинством? Цікавитесь французькою культурою? Любите проводити час з дітьми? Любите мультики? Любите музику? Або ж усе разом?
Сцена 6 запрошує на сімейну прогулянку в супроводі мультфільмів і поп-року. Мультики сімдесятих і жива музика від Жозефа д'Анвера для глядачів будь-якого віку. Для дітей - перевірені часом і улюблені кількома поколіннями анімаційні герої, для дорослих - витончений перформанс французького композитора і ціла поп-рок вечірка.
В рамках концерту будуть показані фільми Щеня і сонце Зденека Міллера (Чехословаччина), Рукавичка Романа Качанова (Радянський союз), Сніп і Снап, собаки-моделі Джона Галаса (Велика Британія), Рекс, новий тато Лехослава Маршалека (Польща).

© Французький інститут в Україні

ДЖАЗОВИЙ КОНЦЕРТ DOMERGUE-LITVINYUK PROJECT

Де і коли: 3 квітня о 20:00 в 32 Jazz Club
Domergue-Litvinyuk Project вперше виступили на польському фестивалі Voicingers 2017. Ідея створення гурту виникла під час спільної роботи французьких, польських і українських музикантів. Концерти проекту на фестивальній сцені були тепло сприйняті публікою і отримали позитивні відгуки критиків і музикознавців.
В рамках фестивалю Французька Весна 2018 проект представить свою творчість у Львові, Києві та Рівному.

© Французький інститут в Україні

Дивіться також

РОМАН З КІНО: ЕКРАНІЗАЦІЯ ФРАНЦУЗЬКИХ БЕСТСЕЛЕРІВ

Де і коли: 4-11 квітня в кінотеатрі Київ
Цю ретроспективну програму екранізацій французьких бестселерів в Києві відкриє трагікомедія До побачення там, нагорі про художника, спотвореного на фронтах Першої світової. Також в рамках показів Роман з кіно представлять костюмовану драму Обмін принцесами, детективний трилер 38 свідків, мелодрами Розалі Блюм і Лулу - оголена жінка.
© Французький інститут в Україні

ВИСТАВКА ІНВЕРСІЇ

Де і коли: 6 квітня - 30 червня в галереї ЦЕХ
Проект Инверсії французького фотографа Філіпа Бертрана і українського художника Миколи Білоуса - це творчий експеримент, діалог фотографії та живопису. Чорно-білі знімки Бертрана форматом А4 Білоус перетворив на двометрові кольорові полотна. Що з цього вийшло, можна подивитися на виставці.
© Unsplash

КОНЦЕРТ ДЛЯ ДВОХ КЛОУНІВ

Де і коли: 11 квітня о 19:00 в Театрі на Подолі
Театральна компанія Les Rois vagabonds (Мандрівні королі) презентує перформанс з пантомімою, акробатикою, музикою і декількома випадково кинутими словами. Талановиті французькі артисти Ігор Селлем і Жюлія Моа Капрезе вийдуть на сцену з музичними інструментами і двома ящиками, які стануть то подіумом для дії, то кораблем далекого плавання, то в'язницею Сплячої красуні, то лялечкою метелика.
© www.theatreonpodol.com

ФЕСТИВАЛЬ ВИСОКОГО КОНДИТЕРСЬКОГО МИСТЕЦТВА

Де і коли: 17-20 квітня в Міжнародній кулінарній школі DGF ICS
Всесвітньо відомі кухарі Крістоф Мішалак, Анжело Мюза, Анабель Лукантоніо і Насердіна Менді готуватимуть авторські десерти, які можна буде скуштувати. Кондитери будуть створювати карамельні та шоколадні скульптури.
Відкриє фестиваль маестро, який входить до топ-10 найкращих шеф-кондитерів світу - Анжело Мюза. Він володіє титулом MOF Meilleur ouvrier de France (Найкращий кондитер Франції).
© Unsplash

КОНЦЕРТ ТРІО РЕМІ ПАНОСЯНА

Де і коли: 17 квітня о 20:00 в клубі Bel etage
17 квітня в рамках Французької весни 2018 Київ відвідає джаз-бенд Remi Panossian Trio. Це віртуози Ремі Паноссян (клавіші), Максим Дельпорт (контрабас) і Фредерік Петіпре (ударні). Кожен їх альбом - суміш джазу, року та лірики - був відзначений критиками і публікою за новаторство і високий рівень виконання. У минулому році колектив випустив нову платівку, яку 17 квітня вперше представить українським слухачам.

Немає коментарів:

Дописати коментар