середу, 29 квітня 2015 р.

Всесвітній день танцю

 Танець - моє життя

29 квітня -   Всесвітній день танцю. За рішенням  ЮНЕСКО, відзначається з 1982 року в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера - реформатора і теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету».. 
А також, 15 квітня виповнилось 110 років від дня народження Сержа Лифа́ря— українського балетного танцівника та хореографа,  відомого як одного із найвидатніших танцівників XX століття.

До ювілею видатного танцівника та до Всесвітнього дня танцю, відділ мистецтв організував  танцювальну імпрезу «Танець - моє життя».


 В танцювальній акції брали участь  молоді таланти: хореограф школи танцю «Golden dream» - Іван Пастушок із майстер-класом з рок-н-ролу,  вихованці школи бально-спортивного танцю «Промінь» Максим Янчик та Даша Шмідова (хореограф, Заслужений працівник культури – Володимир Хомицький), виконали  танці «ВАЛЬС», «ТАНГО», «Чачача», група Хір-Хопу (керівник Анна Юхимець), школа танцю «Аміра» (керівник  Інна Демчучина) представила «Східний танець» (хореограф Круппа Яна). Відбулися майстер-класи з декількох танцювальних стилів: рок-н-рол, свінг, сальса, бачата, хіп-хоп. Кожен мав змогу розвіяти  стереотипну думку, що танцю заважає вік танцюючого.

 Підготовлена розгорнута книжково-ілюстративна експозиція, в якій представлені друковані видання про танець та видатного хореографа Сержа Лифаря. Експонувалась «фотосушка» -  знімки провідних фотохудожників Буковини.
 Імпреза, на яку зібралась творча громада небайдужих до танцю, відбулася у дворі бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар