понеділок, 24 жовтня 2022 р.

"Кава. Післясмак"

 Чудового осіннього вечора /23.10. 2022/ в мистецькому центрі "АРТпростір на Кохановського" відбулася прем'єра благодійної мистецької імпрези "Кава. Післясмак."




Близько місяця назад у Одарки Кучерявої зродилась ідея музично-поетичного перформансу на вірші Олени Рєпіної. Робота над ідеєю, концепцією, визначенням поезій, що увійдуть, над музичним доповненям поетичного настрою тривали у творчій атмосфері, в умовах співпраці та правила вільного слова. Саме така умова дозволила віднайти головому режисерові дійства Олегу Колянківському відповідні мізансцени, інтонації, сценічні рухи та відпрацювати їх із непрофесійними акторами. Репетиції тривали щодня до дня імпрези та дозволили почуватись сповненими та впевненими в кожному звуці та русі!


Цікавим виявився розподіл поетичного матеріалу - ролей - між акторами: енергійна та цілеспрямована жага до життя, молодість та щирі романтичні почуття, мудрість та зрілість материнської долі, меланхолійні поетичні роздуми про всесвіт та місце в ньому кожної Людини, патріотичні заклики до боротьби за своє Майбутнє та щастя своїх дітей! Прослідковувались чіткі поетичні стежини між кожною наступною поезією, піснею та музичною композицією! Адже Вірші читалися під живий фортепіанний супровід заслуженої артистики України Лілії Холоменюк, що додало більшої глибини відчуттям та сприйняттю.



Увесь біль, надія, віра та любов Українського народу були відтворені акторами: Тетяною Петришиною, Олегом Колянківським, Любов'ю Шилюк та Лілією Холоменюк.

 Із відгуків у ФБ: "Митці зачарували своїм професійним виконанням, під час якого глядачі затамували подих і прожили усе дійство разом з акторами. Переплетіння поезії та пісні у виконанні чудової, високопрофесійної співачки Тетяни Петришиної полонило ніжним, оксамитовим звучанням голосу, який огорнув зал чарівністю та Світлом..."



"Мені дуже сподобалися мовчазні сцени, під час яких глядачі могли поринути у свої внутрішні почуття, відчути один одного та зрозуміти одне одного без слів, також це був час осмислити почуте та побачене і ще більше проникнути змістом, який доносили нам виконавці..."

Вся творча команда "Кава. Післясмак" доклали усіх сусиль, щоб дійство відбулось саме таким. Адже головна мета цього мистецького дійства - зібрати кошти на тепловізори нашим бійцям, які боронять нашу Батьківщину. Ризикуючи власним життям, вони даруються нам тихі сонячні ранки, затишні вечори, спокійні ночі та робочі дні.




Багато зусиль покладено ідейною натхненницею та організаторкою Одаркою Кучерявою на затишок та кавовий аромат. Все вдалось із творчим піднесенням та вірою у ПЕРЕМОГУ!

Немає коментарів:

Дописати коментар