середу, 31 січня 2018 р.

Гайдаю - 95!

30 січня 2018 року  з нагоди ювілею  Леоніда Гайдая відбулась   зустріч із студентами обласного коледжу мистецтв ім. Сидора Воробкевича. 

   Життєві сторінки та величезний кіноматографічний доробок митця викликав почуття захвату та великого шанування  таланту  серед студентів відділення  режисерів театрально-видовищних заходів, адже режисура - це їх майбутня професія. 


Перегляд фільму Л.Гайдая «Пес Барбос та незвичайний крос»  супроводжувався щирими усмішками та сміхом присутніх. Після перегляду  відбулось обговорення про суспільні та політичні ситуації, що висміюються у фільмах Гайдая, ставлення пересічних громадян тодішньої держави до непростих умов життя та творчості видатних людей мистецтва.
 Викладач коледжу - Григорій  Сорочан - поділився враженнями від співпраці з Гайдаєм у підборі натурних знімальних майданчиків під час знімання фільму "Небезпечно для життя". що знімався в Чернівцях  та ін.

З нагоди ювілею Леоніда Гайдая відділом мистецтв ЧОУНБ ім.М.Івасюка підготовлено книжково-ілюстративну виставку «Посміхаємось  із Леонідом Гайдаєм»,  де експонуються видання про життя та творчість кінорежисера, статті та фотографії з періодичних видань, кадри із відомих фільмів митця. Всі присутні  із цікавістю поставились до бібліографічного покажчику "Кіно і Буковина".


Немає коментарів:

Дописати коментар