четвер, 28 вересня 2017 р.

Художнє ткацтво Буковини



27 вересня 2017 року відбулась презентація творчих  - дипломних та курсових - робіт студентів Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. В.Ю. Шкрібляка «Художнє ткацтво Буковини».
 В експозиції представлені гобелени, шарфи, рушники,   жіночі  сучасні костюми та традиційні горбатки, запаски та плахти, тайстри та крайки. Всі експонати виготовлені за давніми традиційними зразками та технологіями, що щемно бережуть   викладачі коледжу та передають студентам.
 В розмові піднімались важливі питання  - шляхи розвитку сучасного ткацтва, важливість збереження традицій та використання їх в сучасному ремеслі, соціальні аспекти галузі в цілому та проблеми, що супроводжують майстрів народного мистецтва.
 В розмові брали участь: директор коледжу до 2015 року, Заслужений працівник культури Дмитро Козубовський; заступниця директора з навчальної частини  коледжу Віра Фижделюк; голова циклової комісії  «Художнє ткацтво» Оксана Петращук-Гинга; народний майстер, етнограф, дизайнер сценічних костюмів, журналіст, педагог, Заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк,  який, вкотре, виніс на розгляд громади питання створення Музею народного мистецтва Буковини; голова обласного фонду культури Валентина Діаковська; голова ГО «Вишиваний дивотвір» Одарка Кучерява; художники та майстри народного мистецтва, музейні працівники та  працівники інших установ культури; студенти галузевого спрямування;  масмедія.
 В заході брав участь вокально-інструментальний гурт «СЛОВИ», що виконав декілька композицій із гуцульських мелодій та народних пісень Буковини.
 Модератор заходу – завідувачка відділу мистецтв - Любов Шилюк.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар