вівторок, 19 грудня 2023 р.

Нові книги у фондах відділу мистецтв

 Нові книги в бібліотеці – радість для всіх, і бібліотекарів, і для читачів. Адже кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство. Це яскраві видання на будь-який смак.

 Протягом грудня відділ мистецтв отримав такі видання:




-- Зінаїда Васіна. Вбрання Київської Русі. - Київ: Мистецтво, 2023. 

У цьому виданні представлено найяскравішу сторінку історії українського національного вбрання, а саме костюм доби Київської Русі. 

Авторка Зінаїда Васіна, членкиня НСХУ, художниця-етнограф, науковиця, дослідниця українського історичного вбрання, презентує реконструкції одягу цієї золотої доби історії України в усьому його розмаїтті. Авторка не тільки подає опис вбрання всіх верств тогочасного суспільства, а й підкріплює його всласним ілюстративним матеріалом. Таке всебічне унаочнення теми забезпечує найкраще візуальне сприйняття вбрання цього періоду. Значна інформативність матеріалу може бути цікавою для поглиблення подальших наукових знань з історичного костюма для художників, модельєрів, ювеліірів, у театральній та кіноіндустрії. 

--Книжка Мирослави Макаревич «Хто тримає культурний фронт України», що вийшла в Києві, у видавництві "Агенція "ІРІО", 2023, розповідає  про 24 митця чи мисткині, про їх діяльність, внесок у справедливу України у війні з рф. Адже споконвічна війна триває не тільки за території, а й за культуру, за розум і душі людей.  
Розрахована на широке коло читачів.

 --Диво над Дніпром. Історія Андріївської церкви крізь призму реставрації 2009-2020рр. Ця книга-альбом вийшла друком в Києві, у видавництві "Митсецтво" у 2023 році. За авторством науковців розповідається про особливості першої комплексної 11-річної реставрації унікальної пам'ятки, під час якої, згідно з первісним архітектурним задумом Растреллі, відновлено живописний почерк іконописців та майстрів декоративно-ужиткового митсецтва. 

Видання стане у пригоді архітекторам, історикам, реставраторам, мистецтвознавцям, а також усім, хто цікавиться історією Києва та минувшиною України.

-- Наталія Туягіна "Мирослав  Вантух і ансамбль Вірського"

 Авторка Наталія Туягіна — артистка Національного ансамблю танцю України ім. П. Вірського. Виконавиця сольних партій в танцях.

Видання присвячене національній легенді українського танцю -  Мирославу Вантуху -  директору хореографічної школи при НЗААТУ ім. П.Вірського; голові Всеукраїнської хореографічної спілки; президенту Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячих колективів народного танцю, члену-засновнику Академії мистецтв України, народному артисту України, професору, Герою України, почесному громадянину Києва, який більше 40 років стоїть у керма Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. Павла Вірського.

Нові книги вже знайшли свої місця на поличках і з нетерпінням чекають на зустріч зі своїми читачами. Запрошуємо всіх любителів книги на перегляд-ознайомлення з новими надходженнями щоб стати першими читачами новинок.

Немає коментарів:

Дописати коментар