понеділок, 11 грудня 2023 р.

Літературник "Симбіозні поетичні читання"

 



 З 4-го по 10  грудня проходила щорічна Всеукраїнська акція «Національний тиждень читання», яку організовує Український інститут книги.

Упродовж тижня відбувалися літературно-мистецькі заходи по всій  Україні у різних форматах — флешмоби у соціальних мережах, фахові дискусії, читацькі клуби, літературні вікторини та обговорення.





9 грудня 2023 року, в рамках акції, відбувся літературник «Симбіозні поетичні читання», що організований у колаборації  молодих поетів та відділу мистецтв.  В літературнику взяли участь:  організаторка  заходу, учасниця молодіжної сцени Meridian Czernowitz  Юлія Яськова;  українська поетеса, літературна критикиня, літературознавиця Інга Кейван; гостя з м. Хмельницький,  поетеса, авторка поетичної збірки Ірця Кошлата та молоді поети Віра Протащук та Олег Настащук.



  Всіх присутніх до глибини душі вразило відеовключення учасника молодіжної сцени Meridian Czernowitz  Яна Гуцула, що зараз проходить військові фахові навчання. Для потреб його підрозділу був оголошений збір коштів. 

Всі кошти підуть на купівлю зарядних станцій, акамуляторів та комплектуючих FPV-дронів, котрі потрібні вже, та будуть гостро необхідними в майбутньому при виконанні бойових завдань...  в боротьбі за українську державну цілісність та суверенітет України. 



  Поезії, що звучали, були звернені до  самих важливих людських переживань та відображали молоді сподівання на розвиток та процвітання.



 У відкритому мікрофоні взяло участь близько 10-ти молодих поетів, що ще тільки здобувають свої перші враження та досвід.



Гарною традицією є об'єднуватися у творчі кола в передріздвяний час  задля спілкування та обміну творчими планами та здобутками.

Ми  разом йдемо до мети - підтримки української книги та збільшення книговидання,  популяризації читання та  розширення коло включений у цей процес, надто в такий темний і крихкий час для нашої країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар