понеділок, 6 листопада 2023 р.

Про нові дослідження в галузі культурології.

  Серед нових надходжень збірник наукових праць "Українські культурологічні студії" /2022/ -  рецензоване наукове видання відкритого доступу, яке відображає результати фундаментальних прикладних досліджень в галузі культурології. 


 Розвиток культурологічного знання в Україні, висвітлення актуальних проблем  сучасного культурологічного дискурсу  та його проблематики - ці питання  є тематичною спрямованістю збірника.  до авторства залучено молодих науковців із результатами досліджень.



  Інформаційно багатим та фаховим поповненням є  "Мистецькі традиції династії Саєнків у контексті української образотворчості ХХ — початку XXI століть"./2020/

Харків, Контраст, 2020. 

Збірник наукових статей до 120-річчя від дня народження Олександра Саєнка. Його укладено за матеріалами Всеукраїнської наукової конференції “Творчість мистецької династії Саєнків у контексті української образотворчості ХХ — початку XXI століть”, що відбулась у Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана в грудні 2019 року.
Видання є складової серії книг (трилогії) — Золоте перевесло: Мистецька династія Саєнків у музеях України та Пам’ять роду: Епістолярії родини Саєнків. 1886—2000, присвячених памяті Олександра Саєнка з нагоди 120-річчя від дня народження.
Тематика статей висвітлює широке коло питань, пов’язаних із вивченням мистецького спадку Олександра Саєнка та його родини в контексті розвитку української художньої культури та музейної справи.
Збірник адресовано науковцям, музейним працівникам, викладачам і студентам, усім, хто цікавиться питаннями культури, мистецтва та музейної справи.


КНИГА "ОЛЕКСАНДР САЄНКО: МИСТЕЦЬКА СПАДЩИНА І СУЧАСНІСТЬ"/2009/ -  це видання Міжнародного благодійного фонду Олександра Саєнка. 

 Висвітлена мистецька спадщина Олександра Саєнка, яка дістала широке визнання української та міжнародної культурної громадськості, нараховує понад п’ятсот творів малярства, графіки і монументально-декоративного мистецтва. У книзі представлені матеріали наукових досліджень творчої спадщини О. Саєнка, її зберігання в музейних колекціях України, спогади про митця, а також матеріали про презентацію мистецтва роду Саєнків в Україні та зарубіжжі, діяльність Мистецької студії імені Олександра Саєнка для глухонімих дітей у Києві.

Книга розрахована на мистецтвознавців, культурологів, музейних працівників, викладачів та студентів навчальних закладів.

  

Немає коментарів:

Дописати коментар