суботу, 9 листопада 2019 р.

презентація "Мелодії Івасюка на палітрі юних художників"




Володи́мир Миха́йлович Івасю́к — український композитор-виконавець, поетГерой України (2009, посмертно).
Один з основоположників української естрадної музики (поп-музики). Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медикскрипаль, чудово грав на фортепіановіолончелігітарі, майстерно виконував свої пісні. Неординарний живописець.






 4 березня 2019 року виповнилось 70 років від дня народження Володимира Івасюка. До цієї славної дати присвячений мистецький пленер учнів художніх  та мистецьких шкіл області та м. Чернівці, який відбувся нещодавно в м. Кіцмань - на малій Батьківщині митця!
 Результати пленеру вражаючі. Створено понад 150 робіт  як на пленері так і після нього. Ці роботи представлені експозиційно в залах Меморіального музею Володимира Івасюка та  Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Михайла Івасюка.
 В презентації  вітальні слова звучали від очільника науково-методичного центру культури Буковини Миколи Шкрібляка  -  журналіста,  дизайнера, майстра народного мистецтва, педагога, Заслуженого діяча мистецтв України. Зокрема Микола Миколайович наголосив про важливість мистецьких проектів для молодих художників, які організовує центр. Цей проект є вже сьомим! В своїй творчості учні звертались до Франка, Федькаовича, Кохановсської, Миколи Івасюка,  Кобилянської, Михайла Івасюка та, цьогоріч, до Володимира Івасюка. За підтримки директорів шкіл  та викладачів ці проекти стають можливими та втілюються в життя! Викладачі, що були наставниками пленеру та брали участь у відборі сюжетів для творчих робіт учнів-учасників пленеру та  виконавців мистецьких завдань,  вкладають, щоразу, частину свого серця  в роботи разом із учнями!
 Цікавими спогадами про роботу над творчим завданням поділилась учениця ІУ-А класу Чернівецької художньої школи ім. М. Івасюка Олександра Чокалюк. Її роботи представлені в експозиції музею.
 Експозиція є однією із кращих  акцій обласної бібліотеки, що присвячена 70-річчю Володимира Івасюка.


Немає коментарів:

Дописати коментар