четвер, 19 жовтня 2017 р.

Вечір української пісні у відділі мистецтв



10 жовтня 2017 року виповнилось 70 років від дня народження Ніни Матвієнко -  української співачки, народної артистки України, Героя України, громадської діячки, заступниці Голови українського Фонду миру та гуманізму.
 З нагоди ювілею відбувся  вечір української пісні «Не цураймося, а єднаймося!», в якому брали участь  викладачі та студенти Чернівецького училища мистецтв ім. Сидора Воробкевича ,  мистецька громада міста, працівники культурних організацій та установ, представники масмедія.
У заході  звучали пісні у виконанні  Ніни  Матвієнко, що розкривали різні грані таланту та творчості співачки, демонструвалось відео-файл із  декламацією Ніною Матвієнко віршу  Анни Малігон, про страшні події на Сході України, цікавий мистецький досвід Ніни Митрофанівни та гурту «Танок на Майдані Конго».



 У виконанні студентів ІУ курсу Миколи Іконяка та Анастасії Рокочук звучали українські  народні пісні «Вечір на дворі» в обробці Надиненка та «Місяць на небі», а також інструментальні твори українських композиторів – М. Дремлюги, А. Бойко та Р. Гриньківа у виконанні студентів ІІ курсу Тетяни Спиридонової, Ірини Гриневич та Івана Керницького.




 Меседж зустрічі -   любити, співати та популяризувати українську пісню.  

Немає коментарів:

Дописати коментар