четвер, 8 грудня 2016 р.

Презентуємо роботи фотографа з Верховини! Руслан Трач "МольфАRT"

Руслан Трач — фотограф

Руслан Вікторович Трач народився 2 травня 1978 року в смт. Верховина, Івано-Франківської області — фотограф, працює в жанрі етнофентезі.
Фотомистецтво вважає способом втілювати в реальність ідеї, джерелом натхнення яких є Карпати. Народився і виростав в горах, що вважає своїм основним успіхом та разом з тим своїм шляхом. Ще в дитинстві був свідком стрімкого зникнення культури та самобутності власного народу, заміну їх банальними цінностями матеріального достатку. Пізніше, чим би не займався, постійно відчував свою відповідальність перед спадщиною предків. Багато часу приділяв дослідженню бойової традиції гуцульщини, приймав участь в показових виступах на фестивалях бойових мистецтв, один час вів гурток в будинку школяра, присвячений даній тематиці.


Але новий час вимагав нової зброї бо основна битва перейшла з площини фізичної в площину духовні. Першою спробою в даному напрямку є фотопроект Инчий Світ, мета якого вирвати учасників проекту з лап хибного уявлення про світ як безглузде нагромадження випадкових обєктів. Однією з основ гуцульського світосприйняття є відчуття безмежної таємниці живого всесвіту. Людина в такому світі шукає гармонійний спосіб співжиття з іншими силами що населяють його. 
За 2013 рік було проведено до трьох десятків фотосесій, де учасники старалися вийти за звичні рамки образів навязаних суспільством і здійснити подорож в глибини власної родової памяті. Пошук внутрішньої сили – основний мотив такої роботи. В кінці року була проведена виставка-звіт по проведеній роботі в Верховині. В подальшому планується розширювати проект, залучаючи спеціалістів у інших галузях мистецтва і просто людей, яким не байдужий рідний край та доля власного народу.


  Запрошуємо всіх шанувальників фотографії до ознайомлення із творчістю Руслана Трача в обласну наукову бібліотеку ім. М. Івасюка. Презентуємо роботи проекту "МольфАРТ. Геометрія шляху".

Немає коментарів:

Дописати коментар