вівторок, 17 червня 2014 р.


    14 червня 2014 року  вкотре  відбулося засідання клубу «Альтернатива».

     Темою творчої зустрічі було обрано пісенний  жанр -  улюблений  українським співочим народом -  романс, балада, пісня – і  наш  тематичний вибір був виправданий Вашими теплими усмішками…
          Багато цікавих відомостей дізнались з книжкової експозиції,  підготовленої відділом мистецтв, «Пісенні жанри»,  на якій представленні кращі зразки друкованих книжкових та нотних видань пісні, романсу, балади.
На зустріч із піснею  прийшли справжні знавці та шанувальники пісенного жанру,  свою творчість  представляли відомі автори та виконавці Чернівців:  Лариса Маркуляк - виконала власні романси на вірші Олени Теліги та Ліни Костенко; Світлана Шаханова -  «Нетрадиційне танго» та інші на власні вірші,  Віктор Перепелюк – презентував пісню «Скоморошина», яка написана ним в відповідному скоморошиному стилі на вірші Світлани Шаханової; Ігор Деменчук -  виконав романси Булата Окуджави та Юрія Візбора; Олександр Мадей – виконав власні твори -  «Чумацьким шляхом» та «Вернись» - продиктовані  складним сьогоденням.
 Кожен з учасників, привніс свій настрій, своє бачення, своє ставлення до цього пісенного жанру, був  індивідуальним та неповторним.
 В рамках зустрічі відбулась презентація експозиції «Дива рукотворні» творчих робіт образотворчого жанру Ірини Пташинської (бібліотекаря ЧОУНБ) та художнього вишивання Ганни Княгніцької – читачки відділу мистецтв. Всі присутні мали змогу насолодитись вишуканим стилем та індивідуальністю кожної  з авторів.
   Цього ж дня о 16.00 годині інша зала обласної бібліотеки зустрічала всіх любителів японського анімаційного фільму (арт-хаус), перегляд та обговорення якого, пройшли  в рамках засідання клубу «Альтернатива».

 В переддень дня народження Івана Миколайчука – видатного Буковинця -  артиста, сценариста, режисера, шанувальники жанру кіно, що були учасниками обговорення, вшанували митця  коротким переглядом фрагментів із кінофільмів за участю Івана Васильовича, згадали видатні моменти із  його життя та творчості, познайомились із книжковою експозицією друкованих видань «Іван Миколайчук – погляд у вічність».                                                                                                                
В очікуванні


 Лариса Маркуляк
 Молодий талант - Вікторія
 Ганна Княгніцька
 Олександр Мадей

Немає коментарів:

Дописати коментар